Astăzi la universitate:
Duminică, 29 Mar. 2020, 21.02

ZIUA MONDIALĂ A TURISMULUI


 ZIUA MONDIALĂ  A TURISMULUI – 27 09 2017


MASĂ ROTUNDĂ   Cooperare pentru dezvoltarea turismului și serviciilor hoteliere în Republica Moldova

Pe data de 27  septembrie 2017 cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Turismului la Universitatea “Perspectiva-INT” în cadrul Centrului de Cercetare,  Formare și Informare în domeniul Truismului și Serviciilor Hoteliere (FID-el-TSH) ș-a desfășurat masa rotundă Cooperare pentru dezvoltarea turismului și serviciilor hoteliere în Republica Moldova.

Masa rotundă s-a desfăsurat cu participarea Ambasadei Republicii Bulgaria în Republica Moldova. Bronislav Denev, Consilierul Economic și Comercial al Ambasadei Republicii Bulgaria în Republica Moldova a prezentat  posibilitățile de cooperare moldo-bulgară în dezvoltarea industriei turismului și  pregătirea profesională în domeniul serviciilor hoteliere, turism și agrement. Alina Mihalchina – colaboratul ambasadei a prezentat    Turismul cultural și religios în Bulgaria ca  domenii de perspectivă de dezvoltare a industriei turismului. Reprezentanții Ambasadei Bulgariei au donat Centrului de Cercetare, Formare și Informare în domeniul turismului și serviciilor hoteliere materiale informative, ghiduri turistice privind turismul în Republica Bulgaria. Aceste materiale pot fi consultate de toți doritorii interesați.

 

Doamna Director ANTREC Svetlana Lazăr a prezentat cursul practic „Introducere în Turism rural” care este propus ca modul transversal pentru studenții universității dar și pentru toți doritorii de a lansa o afacere in turism rural.

 

A fort prezentat modulul transversal „Cultura vinului în Moldova” și rezultatele formării însoțitorilor de grup turism viti-vinicol în cadrul Centrului de Cercetare, Formare și Informare în Domeniul Turismului și serviciilor hoteliere din cadrul Universității „Perspectiva INT.

 

Vezi programul evenimentului.

 

Participanții evenimentului: studenți, profesori , conducători ai departamentelor și catedrelor de turism din instituții de învățământ superior din Republica Moldova: Vizdoagă Anatol Centrul de Reabilitare al USMF, Dr. Mindrigan Vasile, Racu  Srgiu Decan UEFS, Gribincea A., Lisa Galina ULIM, Boestean O. UTM, Dr. Buzdugan Andriana USM, Dr. Liviu Vacarciuc UASM), lideri ai asociațiilor de profesioniști în domeniul serviciilor hoteliere, turismului și agrementului (Lazăr Svetlanq ANTREC) au discutat posibilitățile de cooperare în vederea dezvoltării industriei serviciilor și  turismului.  

 

Participanții la masa rotundă au menționat necesitatea cooperării în vederea dezvoltării industriei turismului și preluării experienței pozitive a statelor experimentate în domeniu și au reiterat necesitatea unirii eforturilor pentru formare specialiștilor în domeiu. A fost apreiat efortul asociațiilor profesionale în formarea continuă cadrelor în turism și servicii hoteliere.

Prezentare

Sondaj

Studiati pentru:
A găsi un loc de muncă.
A ridica calificarea primită anterior.
A îmbunătăţi lucrul propriei firme(întreprinderi, patent).
A ridica nivelul propriilor cunoştinţe în domeniul specialităţii.
A realiza dorinţa părinţilor.
 
Curs valutar 29.03.2020

Specialităţi| Galerie foto| Harta site| Contacte
Universitatea "Perspectiva-INT"
Republica Moldova, or.Chişinău, MD-2071, str. Alba-Iulia, 75; Tel: (+373-22) 92-38-58, (+373-22) 92-38-50
Copyright 2010, Perspectiva-INT; Toate drepturile rezervate;
Creat de Aursoft