Astăzi la universitate:
Duminică, 29 Mar. 2020, 20.43

Ziua Mondiala a Turismului - lansarea Centrului FID-el-TSH


Lansare Centrului de Formare si Informare

in Domeniul Turismului si Serviciilor Hotelire

     Pe data de 27  septembrie 2016 cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Turismului la Universitatea “Perspectiva-INT” a fost Lansat Centrul de Formare și Informare în domeniul Truismului și Serviciilor Hoteliere (FID-el-TSH).  La eveniment au participat Fabien Schaeffer (Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova), Arcadii Andronic (Ministerul Educației al RM), Cristina Gherman (Programul Erasmus +), Sergiu Iordan (Agenția Turismului), Natalia Svetlana Ghelan (Moldexpo), Irina Călugăreanu (USM), Liviu Vacarciuc (UASM), partenerii proiectului, studenții și profesorii Universității „Perspectiva INT”.

    Centrul FID-el-TSH este format și dotat în cadrul proiectului LMPH (Licențe și Masterate Profesionale în Managementul Activităților Hoteliere pentru dezvoltarea industriei turismului în Georgia, Azerbaijan și Moldova) susținut de programul TEMPUS al Uniunii Europene. Proiectul LMPH se axează pe modernizarea programelor de licență și master în domeniul turismului și serviciilor hoteliere, profesionalizarea și internaționalizarea acestora în conformitate cu cerințele procesului Bologna și a industriei turismului și hotelăriei din Țările beneficiare. La proiect participă 33 parteneri din domeniul educației: instituții de învățământ superior din Spania, Portugalia, Franța, Bulgaria, Georgia, Azerbaijan și Moldova; Ministere ale Educației din Moldova, Georgia, Azerbaijan, Ministere Agenții ale Culturii și Turismului și parteneri din industria turismului și hotelăriei - hotele, asociații profesionale.  

    Renovarea programelor universitare și formarea programelor noi necesită efortul conjugat al tuturor actorilor implicați prin evaluarea necesităților de formare, redactarea și descrirea competențelor profesionale, elaborarea conținuturilor, organizarea studiilor și stagiilor practice. Universitatea “Perspectiva-INT” în cadrul proiectului LMPH a renovat programele de Licență în Turism  și Master în Managementul Serviciilor Hoteliere. Programele renovate au fost avizate de Ministerul Educației și compatibilizate cu programele de studii ale partenerilor din cadrul proiectului pentru asigurarea mobilității și oferirea diplomelor duble. Mobilitatea studenților în cadrul programelor este susținută de programul ERASMUS +.

    Centrul de Formare și Informare în domeniul Turismului și Serviciilor Hoteliere dotat cu literatură de specialitate, mijloace tehnice moderne, materiale didactice și informative va fi util nu doar formării specialițtilor în cadrul programelor de Licență și Master, dar va oferi și programe de formare continuă, module transversale, consultanță și informare contribuind dezvoltării industriei turismului și serviciilor hoteliere din Moldova.

   Modulul oenologic transversal “Cultura vinului în Moldova” elaborat în cadrul proiectului oferă studenților dar și lucrătorilor din industria turismului posibilitatea să se formeze ca “sommelieri ai vinurilor moldovenești”. Iar modulul transversal “Insoțitor de grup de copii” va aduce mai aproape agențiile de turism cu studenții și profesorii școlari formați ca însoțitori de grup turistic.

   Centrul de Formare și Informare în domeniul Turismului și Serviciilor Hoteliere este deschis spre colaborare profesioniștilor dar și publicului larg pentru activități și evenimente ce contribuie dezvoltării turismului și seviciilor hoteliere în Moldova. De Ziua Mondială a Turismului în cadrul modulului oenologic a fost prezentat compendioul oenologic elaborat de dl.  Liviu Vacarciuc  Dr., conf. universitar - “Vinul. Alte dimensiuni alte vrenuri” și au fost prezentate regulile de degustare a vinurilor la Master Class condus de Mihai Bradu sommelier “Carpe Diem”- membru Asociației Micilor producători de vinuri din Moldova.

Mai multe foto vezi aici.

Sondaj

Studiati pentru:
A găsi un loc de muncă.
A ridica calificarea primită anterior.
A îmbunătăţi lucrul propriei firme(întreprinderi, patent).
A ridica nivelul propriilor cunoştinţe în domeniul specialităţii.
A realiza dorinţa părinţilor.
 
Curs valutar 29.03.2020

Specialităţi| Galerie foto| Harta site| Contacte
Universitatea "Perspectiva-INT"
Republica Moldova, or.Chişinău, MD-2071, str. Alba-Iulia, 75; Tel: (+373-22) 92-38-58, (+373-22) 92-38-50
Copyright 2010, Perspectiva-INT; Toate drepturile rezervate;
Creat de Aursoft