Astăzi la universitate:
Luni, 3 Aug. 2020, 23.44

Rezultatele Concursului Republican “Europa la Noi Acasa 2013”


Rezultatele Concursului Republican “Europa la Noi Acasa 2013”

 

Conferinţa finală “Europa la noi acasă” de Ziua Europei în Moldova

   

    La 18 mai 2013, de Ziua Europei in Republica Moldova, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova a avut loc Conferinţa finală şi premierea laureaţilor Concursului Republican “Europa la noi acasă”. La inaugurarea evenimentului au participat Hubert Duhot, Delegatia UE in Republica Moldova; Eugenia Parlicov, Ministerul Educatiei al Republicii Moldova; Snegureac Lilia, Centrul Dialog-Pro, expert in informare europeana; Rodica Odinet, Rector, Universitatea Perspectiva INT Arina Kraijdan Presedintele Miscarii Europene in Moldova.

    La concurs au participat 96 institutii de invatamint preuniversitare dintre care 60 cu proiecte scolar comunitare si  87 elevi  cu  eseuri la tema Europa la Noi Acasa – Cetatanie Responsabila .
În cadrul Conferinţei finale a  concursului juriul a desemnat institutiile cistigatoare la categoria proiecte şcolar-comunitare:

Locul I Liceul Teoretic “Anton Guzun” s. Bulboaca r-nul Anenii Noi

Locul II Gimnaziul “Ion Vatamanu”s. Pirlita, r-nul Ungheni

Locul III Gimnaziul Tochile- Raducani r-nul Leova


    Universitatea “Perspectiva INT” a donat institutiilor cistigatoare mijloace IT –imprimante. Autorilor celor mai reusite esee le-a fost oferita  posibilitatea de a studia gratis la Universitatea “Perspectiva INT”:

Locul I – Rosca Aurelia , Liceul Teoretic Hirtopul Mic, r-nul.Criuleni

Locul II – Lesanu Diana, Liceul Teoretic “George Cosbuc” s. Brinza, r-nul Cahul

Locul III – Furmnica Cristina, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”, or. Hincesti

Locul III – Burduniuc Aurelia, Colegiul National de Microelectrinica si Tehnica de Calcul

 

    Toate bibliotecile scolare ale institutiile participante au primit seturi de materiale privind drepturile omului, drepturile copiilor, selectate de Centrul Pro European de Servicii si Comunicare al Bibliotecii Nationale si Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copillului.

     Deoarece, în această zi la Chişinău s-a aflat într-o vizită oficială Comisarul European pentru Extindere Stefal Fule, participanţii la concurs întruniţi la Centrul Pro-European pentru a-şi susţine ideile europene, au hotărât să-i transmită mesaje în care şi-au exprimat recunoştinţa pentru asistenţa acordată Moldovei de către UE în procesul de integrare europeană , dar şi l-au asigurat că vor depune toate eforturile pentru a deveni adevăraţi cetăţeni europeni .

     "În pofida problemelor actuale cu care se confruntă Moldova, noi suntem optimişti şi dorim să fim acceptaţi cât mai curând în UE" -  menţioneaza unul dintre autorii mesajelor.

 

     Concursul Republican “EUROPA LA NOI ACASA” este organizat de Miscarea Europeana din Moldova cu sustinerea Ministerului Educatiei din Republica Moldova, Universitatii “Perspectiva INT”, Centrului Pro European de Servicii si Comunicare al Bibliotecii Nationale din Republica Moldova, Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copillului. Asociatiei pentru Instruire si Informare Europeana in cadrul Anului European al Cetataniei.

 

Detalii si fotografii pe www.perspectiva.md,  http://www.infoeuropa.md/evenimente-europene-in-moldova/conferinta-finala-europa-la-noi-acasa-de-ziua-europei-in-moldova si /http://cpescmdlib.blogspot.com/2013/02/concursul-europa-la-noi-acasa-cetatenie.html

 

Concurs de Eseuri desfăşurat în anii precedenţi

Sondaj

Studiati pentru:
A găsi un loc de muncă.
A ridica calificarea primită anterior.
A îmbunătăţi lucrul propriei firme(întreprinderi, patent).
A ridica nivelul propriilor cunoştinţe în domeniul specialităţii.
A realiza dorinţa părinţilor.
 
Curs valutar 3.08.2020

Specialităţi| Galerie foto| Harta site| Contacte
Universitatea "Perspectiva-INT"
Republica Moldova, or.Chişinău, MD-2071, str. Alba-Iulia, 75; Tel: (+373-22) 92-38-58, (+373-22) 92-38-50
Copyright 2010, Perspectiva-INT; Toate drepturile rezervate;
Creat de Aursoft