Astăzi la universitate:
Luni, 26 Oct. 2020, 23.27

Universitatea ,,Perspectiva-INT’’ a organizat un atelier de lucru pentru studenții săi cu genericul ”Cum sa scrii un CV perfect”


 

 

  Pe data de 16 martie 2013 Universitatea ,,Perspectiva-INT’’ a organizat un atelier de lucru pentru studenții săi cu genericul ”Cum sa scrii un CV perfect”. În cadrul atelierului de lucru, participanții au discutat strategiile de scriere a CV-urilor, au discutat difertie tipuri de CV-uri si modalitatile de completare a acestora. Atelierul a fost ograizat de 3 formatori, toți venind din sectorul real al economiei, pentru a împărtăși cele mai bune practici locale și internaționale în domeniu.

    Gleb Coca, absolvent al programului de studii post-universitare ”Muskie Fellowship Program”, a prezentat cele mai des întalnite greșeli, și cazurile de success în completarea CV-urilor, diferite strategii de completare a CV-urilor, tipurile de CV-uri și etapele de completare a acestora.


     Igor Oprea, Analist Financiar la compania Trans-Oil, absolvent al Univerității de Stat din or. Omaha Nebraska, SUA, a discutat cu participanții părțile componente ale CV-urilor și a dat sfaturi participanților cum să completeze un CV în cazul studenților sau a candidaților care au absolvit recent Universitatea. Au fost aduse exemple concrete de CV.


    Alina Rusu, șef al serviciului personal al Companiei Business & Finance Consulting a prezentat experienta sa în analiza CV-urilor primite în procesul de selectare a candidaților. Totodată Alina a împărtășit participanților cele mai răspindite greșeli pe care le fac candidații care aplică la funcții, cît și acele elemente care fac ca un CV să fie observat de către specialiștii de resurse umane, printre toate celelalte CV-uri primite.

     Atelierul s-a finalizat cu un exercițiu practic, în care participanții, sub supravegherea formatorilor și-au completat propriile CV-uri, în conformitate cu exemplele prezentate de aceștia. Acest atelier face parte din eforturile Universității de a facilita angajarea studenților săi în câmpul muncii. La moment,
în cadrul Universității este un proiect de a ajuta studenții de a completa CV-urile în formatul EuroPas.
     Acest atelier a venit să suplimenteze resursele Universității și de a prezenta alte formate disponibile de completare a CV-urilor. Pe viitor Universitatea planifică să organizeze și alte ateliere de lucru cu tematici similare, în dependență de necesitățile studenților.

Sondaj

Studiati pentru:
A găsi un loc de muncă.
A ridica calificarea primită anterior.
A îmbunătăţi lucrul propriei firme(întreprinderi, patent).
A ridica nivelul propriilor cunoştinţe în domeniul specialităţii.
A realiza dorinţa părinţilor.
 
Curs valutar 26.10.2020

Specialităţi| Galerie foto| Harta site| Contacte
Universitatea "Perspectiva-INT"
Republica Moldova, or.Chişinău, MD-2071, str. Alba-Iulia, 75; Tel: (+373-22) 92-38-58, (+373-22) 92-38-50
Copyright 2010, Perspectiva-INT; Toate drepturile rezervate;
Creat de Aursoft