Astăzi la universitate:
Miercuri, 28 Oct. 2020, 16.00

Sustinerea femeilor în afaceri în Moldova


 

   S-a finalizat a doua etapa a proiectului “Sustinerea femeilor in afaceri. in Moldova”.

 

Vezi mai multe foto

    Cinci participante au vizitat Lituania pentru a face cunostinta cu afacerile conduse de femei.

  Vizitele au fost planificate astfel incit sa corespunda genului de afaceri derulate de autoarele celor mai reusite  planuride afaceri. Afacerile conduse de femei  sunt in cele mai diverse domenii – comert, turism, producere de miere, oferire de consultanta, tehnologii informationale.

 

    Problemele cu care se confrunta antreprenoarele in Moldova si in Lituania sunt similare – urmarile crizei mondiale migratia fortei de munca, scaderea puterii de cumparare a beneficiarilor. Printre factorii determinanti de succes a afacerilor derulate de femei au fost mentionate -sustinerea familiei, inventivitatea, cunoasterea consumatorului pentru care se propune serviciul sau produsul, rabdarea si increderea in propriile cunostinte. 

 

    Indiferent de faptul, ca majoritatea femeilor isi intretin familiile proprii din afacere, este de mentionat, ca extragerea profitului, nu este scopul in sine a afacerilor conduse de femei. Mult mai mult conteaza satisfactia din posibilitatea oferirii unui produs sau serviciu calitativ, deosebit, frumos, sanatos. Exemple pot servi afacerile conduse de femei in Lituania : Magazine de realizare a produselor autohtone cu garantie de calitate. Patroana singura gaseste producatorul si are posibilitate sa se convinga de conditiile producerii ; Producerea  si comercializarea mierii.

 

Vezi mai multe foto

     Restaurantul de consum al cruditatilor ; Comercializarea jucariilor dezvoltative pentru copii si oferirea serviciilor de dadaca ; Pensiune turistica ; Agentie de turism. Similare sunt si afacerile  doamnelor din Moldova.- consultanta juridica, consultanta in elaborarea proiectelor, agentie turistica, producerea mierii, consultanta si produse pentru mame si copii prin internet.

 

     Universitatea « Perspectiva INT » in cadrul Centrului de Dezvoltare a Carierei va continua oferirea programelor de sustinere a inteligentei in afaceri pentru studenti, antreprenori, persoane interesate.

 

       Institutiile coordonatoare ale proiectului Scoala Internationala de Business de la Universitatea din Vilnius şi Universitatea « Perspectiva INT » au semnat un memorandum de cooperare care prevede cadrul urmatoarelor proiecte - in domeniul instruirii,  mobilitatii academice, stagiilor practice, cercetarii stiintifice.

Finantator al proiectului este Ministerul Afacerilor Externe a Lituaniei si Lituanian Development Cooperation.

 

Detalii ale proiectului pot fi vazute pe www.perspectiva.md

Vezi mai multe foto

Sondaj

Studiati pentru:
A găsi un loc de muncă.
A ridica calificarea primită anterior.
A îmbunătăţi lucrul propriei firme(întreprinderi, patent).
A ridica nivelul propriilor cunoştinţe în domeniul specialităţii.
A realiza dorinţa părinţilor.
 
Curs valutar 28.10.2020

Specialităţi| Galerie foto| Harta site| Contacte
Universitatea "Perspectiva-INT"
Republica Moldova, or.Chişinău, MD-2071, str. Alba-Iulia, 75; Tel: (+373-22) 92-38-58, (+373-22) 92-38-50
Copyright 2010, Perspectiva-INT; Toate drepturile rezervate;
Creat de Aursoft