Astăzi la universitate:
Marţi, 4 Aug. 2020, 00.04

Rezultatele Concursului de Eseuri „Europa la noi acasa –solidaritate între generatii”


 

     Concursul republican se organizeaza de Miscarea Europeana din Moldova, Asociatia pentru Informare si Instruire Europeana in cadrul  Anului European al Imbatrinirii Active si Solidaritatii intre Generatii, in corespundere cu conceptul Europe@School, in conformitate cu programele strategice de integrare europeana a Republicii Moldova, in parteneriat cu Ministerul Educatiei al RM, Delegatia Uniunii Europene in Republica Moldova, Centrul Pro-European de Servicii si Cominicare, Universitatea Perspectiva-INT, Fundatia Modcell, institutii de invatamint publice si private, orgaizatii neguvernamentale, cu sustinerea tuturor actorilor sociali interesati de subiect.


    Scopul concursului este invitarea copiilor şi tinerilor sa reflecteze asupra trecutului, prezentului şi viitorului european, valorilor europene, locului Moldovei in Europa contemporana si aportului propriu la prosperarea tarii si Europei. Tema anului 2012 este „Solidaritatea intre generatii”.

 

    La concurs au participat  54 de institutii preuniversitare din Republica Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului. In cadrul proiectelor scolar comunitare, pe parcursul lunilor aprilie-mai elevii, profesorii, parintii, buneii, autoritatile locale au efectuat activitati ecologice de slubrizare, concerte, concursuri de desene si fotografii, expozitii, TVC-uri, actiuni de caritate,  demonstrind spirit de cetatenie activa, solidaritate, capacitate de lucru in echipa, cunoastere si aplicare a principiilor europene in viata cotidiana, respect fata de generatiile premargatoare si valorile general umane. 

 

   Fotografii si rapoarte de la activitati pot fi vazute pe http://www.perspectiva.md/ro/index.php?id_vn=2&id_vns=7&id_vnl=2

     Cistigatorii Concursului Republican au fost nominalizati pe data de 17 mai 2012, in cadrul Zilelor Europei in Republica Moldova.

 

    Elevii claselor XI-XII in eseele remise pentru concurs au expus propria viziune la tema “Europa la noi acasa-Solidaritate intre generatii”. Cei mai buni autori de eseuri au fost premiati de Fundatia Moldcell,  iar cistigatorii concursului vor putea studia gratis la Universitatea Perspectiva-INT: Mirza Ana, Liceul Teoretic “Liviu Deleanu” or. Chisinau, Danii Aliona Liceul teoretic “A. I. Cuza” mun.Balti, Porcescu Marcel, Liceul teoretic Dm. Cantemir, s. Ciocilteni, r-nul Orhei.

 

 

      Echipele care au realizat cele mai bune proiecte:gimnaziul Zolotievca, r-nul. Anenii Noi, gimnaziul romin-rus or. Edinet si gimnaziul Cornesti, r-nul Ungheni au fost dotate cu  aparate de fotografiat digitale, directorii si liderii de proiecte au primit usb-porturi si carte cu tematica europeana donata de Centrul Pro-European de Servicii si Comunicare.

Sondaj

Studiati pentru:
A găsi un loc de muncă.
A ridica calificarea primită anterior.
A îmbunătăţi lucrul propriei firme(întreprinderi, patent).
A ridica nivelul propriilor cunoştinţe în domeniul specialităţii.
A realiza dorinţa părinţilor.
 
Curs valutar 4.08.2020

Specialităţi| Galerie foto| Harta site| Contacte
Universitatea "Perspectiva-INT"
Republica Moldova, or.Chişinău, MD-2071, str. Alba-Iulia, 75; Tel: (+373-22) 92-38-58, (+373-22) 92-38-50
Copyright 2010, Perspectiva-INT; Toate drepturile rezervate;
Creat de Aursoft