Astăzi la universitate:
Sîmbătă, 30 Mai. 2020, 20.40

Oportunități de studii în Slovacia! Burse acordate de către Republica Slovacă


Burse de studii oferite de Fondul Internațional Visegrad


     Bursele Fondului Internațional Visegrad (FIV) sprijină mobilitatea studenților și a cercetătorilor din 17 țări, inclusiv Republica Moldova, în continuarea studiilor sau a activităților de cercetare la orice instituție de învățământ superior acreditată, publică sau privată din regiunea V4.

     Bursele sunt oferite pentru studii de Masterat (1-4 semestre în MA sau echivalentul acestora) sau Post-Masterat (până la 2 semestre din cadrul Doctoratului sau Post-Doctoratului) nivele ce permit inclusiv  cercetarea științifică independentă. Nu există limită de vârstă pentru solicitanți.  Sunt eligibili solicitanții care au absolvit studii universitare sau care au cel puțin trei ani de cursuri universitare.

    Pentru Programul de Burse Visegrad aplicarea e posibilă doar prin intermediul sistemului online. Sistemul este disponibil cu aproximativ două luni înainte de termenul limită de depunere a dosarelor care, de obicei, este începutul lunii decembrie.

Candidații selectați vor beneficia de burse a câte 2.300 EURO/semestru, iar universitățile gazdă /institutele vor primi alocații de câte 1.500 EURO/semestru/bursier.  Studenții care locuiesc la peste 1500 km de universitatea-gazdă vor primi o subvenție unică pentru  o singură călătorie.

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru următorul an universitar este data de 31 ianuarie.

Mai multe informații găsiți  aici:
http://visegradfund.org/v4eap/scholarships-eap/

http://visegradfund.org/scholarships/instructions/

 

Învățământ superior în Slovacia

     Programul de studii complete în limba slovacă, cu o durată standard de studii la universitățile publice, este gratuit, indiferent de țara de origine. Accesați lista universităților pe www.portalvs.sk/en/informacie-o-vysokych-skolach.   

    Pe www.cdvuk.sk/blade/index.php?c=3369&about-us găsiți date  despre cursuri de studiere a limbii slovace de către studenții străini. Unele instituții de învățământ oferă studii și în engleză: www.office.studyin.sk/study-in-english/

Bursele Guvernului Republicii Slovace oferă cursuri de limbă slovacă în primul an, urmat de cursul complet de studii universitare www.vladnestipendia.sk/en/

 

     Burse de studii ale Ministerului Educației, Științei, Cercetării și Sportului al Republicii Slovace sprijină mobilitatea. Programul Național de Burse al Republicii Slovace susține mobilitate studenților străini, doctoranzilor, profesorilor universitari și cercetătorilor, permițând acestora să studieze (până la 7 luni) la Universitățile slovace și în cadrul unor instituții de cercetare: www.scholarships.sk/en/  și www.minedu.sk/scholarships.

    Programul  de Modernizare „Slovacia 21” oferă burse lunare pentru 10 luni de studiere a limbii slovace și pregătire academică. După finalizarea cursului de studii, studenții aplică pentru studii universitare în cadrul programelor cu orientare tehnică. www.minedu.sk/scholarships

Informații utile despre posibilitățile de studii în Slovacia găsiți pe www.studyin.sk. 

 

Oportunități de studii în Slovacia!

Burse acordate de către Republica Slovacă

 

     Ambasada Republicii Slovace la Chișinău anunță despre apelul aplicațiilor pentru burse în cadrul Programului de Modernizare Slovensko 21 (Slovacia 21). Pentru cetățenii Republicii Moldova sunt oferite 2 burse, prin intermediul cărora beneficiarii vor putea obține  10 luni de pregatire academică și de studiere a limbii slovace, începând cu luna septembrie 2015, în cadrul Universității Comenius din Bratislava.

     Informații detaliate, inclusiv formularul de aplicare și condițiile de participare, sunt publicate pe următorul website:

http://www.minedu.sk/modernization-program-slovensko-21-slovakia-21-scholarships-for-the-academic-year-20152016/

    Aplicațiile însoțite de actele necesare trebuie depuse la sediul Ambasadei Slovaciei  în Moldova până la data de 27 mai 2015.

 

  

Oportunități de studii în Slovacia!

Burse acordate de către Republica Slovacă

 

      Ambasada Republicii Slovace la Chișinău anunță despre apelul aplicațiilor pentru burse de mobilitate academică acordate studenților, doctoranzilor, profesorilor universitari, cercetătorilor și oamenilor de artă pentru anul academic 2015/2016 în cadrul Programului Național de Burse al Republicii Slovace.

 Informații detaliate, inclusiv formularul de aplicare și condițiile de participare, sunt publicate pe următorul website:

 www.scholarships.sk/en/news/call-for-applications-academic-year-2015/2016-apply-now!

Termenul limită pentru aplicații online este 30 aprilie 2015, 16:00 CET.

 

Oportunități de studii în Slovacia!

Burse acordate de către Guvernul Republicii Slovace

 

     Guvernul Republicii Slovace a oferit Republicii Moldova cinci burse pentru ciclul I și II  de studii universitare complete (inclusiv un an de pregătire pentru limba slovacă, dacă este necesar) și o bursă pentru studii complete de doctorat (inclusiv un an de pregătire pentru limba slovacă, dacă este necesar) începând din septembrie 2015.

Se va acorda prioritate următoarelor domenii:

 • Formarea profesorilor și Științe ale educației;
 • Științe sociale și comportamentale
 • Business și Administrarea afacerilor
 • Științe ecologice și de Mediu
 • Ingineria construcțiilor, producție și comunicații
 • Agricultură
 • Silvicultură
 • Științe veterinare
 • Gestionarea resurselor de apă
 • Științe medicale
 • Chirurgia dentară
 • Științe farmaceutice
 • Științe (non-medicale) ale sănătății

 

      Candidații vor trimite cererile online, la care se vor anexa actele necesare, la www.vladnestipendia.sk,  până la data de 28 mai 2015.

      La 29 mai 2015, Ambasada Slovaciei împreună cu reprezentanții Ministerului Educației din R. Moldova vor selecta bursierii. 

 

 

 

 

 

Sondaj

Studiati pentru:
A găsi un loc de muncă.
A ridica calificarea primită anterior.
A îmbunătăţi lucrul propriei firme(întreprinderi, patent).
A ridica nivelul propriilor cunoştinţe în domeniul specialităţii.
A realiza dorinţa părinţilor.
 
Curs valutar 30.05.2020

Specialităţi| Galerie foto| Harta site| Contacte
Universitatea "Perspectiva-INT"
Republica Moldova, or.Chişinău, MD-2071, str. Alba-Iulia, 75; Tel: (+373-22) 92-38-58, (+373-22) 92-38-50
Copyright 2010, Perspectiva-INT; Toate drepturile rezervate;
Creat de Aursoft